14-2-2022: Geslaagde Innovatiereis Dubai met leden van Studievereniging Villa ’96!

Delen via:

Wow! Wat was onze Innovatiereis Dubai super geslaagd!

De reis van 6 tot 12 februari hadden wij, Janneke Wielaart en ik, georganiseerd voor leden van Studievereniging Villa ’96. Zij zijn student aan de opleiding Vastgoed & Makelaardij van de Hanzehogeschool Groningen, waar ik de afgelopen jaren o.a. freelance vakgroep manager en docent was.

Op maandag 7 februari bezochten wij de Expo 2020 Dubai. In de Business Lounge werden we ontvangen door Niels Bouwman, directeur van het Nederlands Paviljoen. Die dag bezochten we veel landenpaviljoens en aten wij ‘s avonds in een traditioneel arabisch restaurant.

We werden op dinsdag 8 februari rondgeleid door de Burj Al Arab, het enige 7 sterrenhotel ter wereld. Na de lunch in de Dubai Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld, gingen wij met de lift naar de 124ste verdieping van de Burj Khalifa, met 828 meter nog steeds de hoogste toren ter wereld!

Onder leiding van architect Marc Steinhauer bezochten we op woensdag 9 februari het Emaar sales center en diverse innovatieve locaties, waaronder Opus (zowel het gebouw als het interieur is ontworpen door Zaha Hadid Architects), Zabeel One (in aanbouw), Museum Of The Future, 3D Printed Office en The Royal Atlantis. Ook hadden we op 240 meter hoogte een geweldig mooi uitzicht over Palm Jumeirah, de kunstmatige eilandengroep in de vorm van een palmboom.

Op donderdag 10 februari gingen wij op pad naar The Sustainable City, de eerste energieneutrale stad in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), die tevens is uitgeroepen tot ‘Happiest Community’ in de Golfregio. Daar kregen we een uitgebreide presentatie van Dr. Karim El-Jisr, Chief Sustainability Officer bij Diamond Developers. Wij werden rondgeleid in golfkarretjes en bezochten o.a. een biodome en een villa. Wij lunchten met Barbara Pel in The Sustainable City. Barbara vertelde hoe het is om in deze duurzame stad te wonen. Ook ging zij in op, hoe het is om in Dubai te werken en leven. Later die middag bezochten we Uns Vertical Farms, de grootste vertical farm voor hydrocultuur in de VAE. Daar kregen we een persoonlijke rondleiding door executive director, Mehlam Moiz. ‘s Avonds hadden wij een gezellige dinner cruise over de Dubai Creek.

Na deze vier kennisintensieve dagen was vrijdag 11 februari ingepland als vrije dag. De meeste studenten gingen ‘s ochtends naar het strand. ‘s Middags ging de hele groep met jeeps door de woestijn. Daar hebben zij ‘s avonds ook gegeten.

Vrijdagavond laat vertrokken wij vanaf ons hotel naar Dubai International Airport. Wij vlogen rond 2.30 uur weer naar Nederland. Zaterdag 12 februari om 6.10 uur landden wij op Schiphol.

Wij kijken allemaal met heel veel plezier terug op een fantastische innovatiereis!


CONTACT
WTC Utrecht, Stadsplateau 7, 3521 AZ Utrecht | info@bruggenhoofd.nl  | 030 - 80 09 268 | Linkedin | Twitter